حدّ ترخّص در آبادىهاى متصل بههم
س12. در يك قصبه يا روستاى بزرگ تقريباً شش ده كوچك در طول هم قرار دارند و همگى يك قصبه محسوب مىشوند. آيا حدّ ترخّص براى شخص مسافرى كه مىخواهد به هشت فرسخى سفر كند، آخرين حدود ده بالاست يا ششمين ده و در صورتى كه آخرين حدود ده بالا به عنوان حدّ ترخّص معين شد در موقع برگشت، اگر مجبور شود شب را در ششمين ده بيتوته كند و به ده خودش نرسد آيا بايد نمازش را قصر بخواند يا تمام؟
ج) اگر عرفاً چند محل مجزا محسوب مىشوند، حدّ ترخّص براى هر محل مجزّا محسوب مىشود.
س13. گاهى فاصله بين بعضى از شهرها (يعنى فاصله تابلوهاى خروجى شهرى و ورودى شهر ديگر) بسيار اندک بوده و به صد متر نمىرسد، حتى بعضى از خانهها و خيابانهاى دو شهر کاملاً به هم متصل هستند، حدّ ترخّص اين موارد چگونه است؟
ج) با فرض اتصال يکى از دو شهر به ديگرى به نحوى که در سؤال آمده است، آن دو، حکم دو محله يک شهر را دارند که خروج از يکى به ديگرى مسافرت محسوب نمىشود تا نياز به حدّ ترخّص باشد.
خروج مکرّر از حدّ ترخّص
س14. يك روز قبل از ماه مبارك رمضان در منزلى كنار درياى خزر براى مدت 20 روز قصد اقامه نموديم. فاصله منزل تا اولين روستا كه آن روستا به خانهها و مغازههاى شهر بابلسر تقريباً وصل مىشد دو كيلومتر بود. از ابتدا قصدمان اين بود كه براى خريد روزانه و نماز ظهر و عصر هر روز قبل از اذان ظهر به شهر برويم و مىرفتيم. تمام اين مدت را روزه گرفته و نمازها را چه در شهر و چه در منزل تمام خواندهايم. آيا تكليفمان را درست انجام دادهايم؟
ج) در صورتى كه شهر خارج از حدّ ترخّص محل اقامت شما بوده و مجموع اياب و ذهاب شما در تمام ده روز بيشتر از هفت ساعت بوده، حكم مسافر را داشتهايد و بايد نمازها را شكسته خوانده و روزه نمىگرفتيد و در صورت تخلف از وظيفه در فرض سؤال احتياط اين است که قضاى آنها را بهجا آوريد.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0